Знакова инвестиционна сделки на пазара на бизнес имоти е била осъществена

...
Знакова инвестиционна сделки на пазара на бизнес имоти е била осъществена
Коментари Харесай

Бившата централа на Alphabank в София стана собственост на една от най-бързо растящите космически компании в Европа

Знакова капиталова покупко-продажби на пазара на бизнес имоти е била осъществена в последните седмици. Става въпрос за продажбата на някогашната централа на Alphabank на столичния бул. Цариградско шосе. Това оповестиха от Cushman&Wakefield Forton, който посредничи за сключването на договорката.

Купувач е Райчо Райчев. Той е основател и изпълнителен шеф на една от най-бързо растящите галактически компании в Европа EnduroSat. Негов сътрудник в договорката е Петър Митев, съосновател и дълготраен шеф на Chaos, както и създател на " Биг Ориндж Фондация " фокусирана върху възстановяване на образованието в България, оповестяват от консултантската компания в региона на бизнес парцелите.

Сградата е с разгърната застроена повърхност от малко над 17 000 кв. м и ще бъде употребена от компанията за лични потребности.

" Имаме съответни проекти за развиване на галактическия бранш и тази постройка ще е стратегически значима за осъществяването на нашите цели. Подробности ще можем да споделим в идващите месеци ", разяснява Райчо Райчев.
 Цените на къщите в комплекси към София с растеж над 45% от 2020 година Каква е възвръщаемостта при отдаване чартърен?
Цените на къщите в комплекси към София с растеж над 45% от 2020 година Каква е възвръщаемостта при отдаване чартърен?

Инвестиционните покупки на къщи ще понижават

Сделката за някогашната централа на Alphabank е показателна за положението на българския капиталов пазар на бизнес парцели, счита Явор Костов, ръководещ сътрудник на Cushman&Wakefield Forton. " Пазарът е доминиран от покупко-продажби за лично прилагане. Активни са главно локални вложители, които виждат благоприятни условия за придобивания при неналичието на конкуренция от огромни интернационалните фондове ", съобщи специалистът.

Очакванията на Явор Костов са тази капиталова среда да се резервира през идващите 6 до 12 месеца. Това ще се дължи на по-консервативната от предстоящото политика на ЕЦБ и настроенията на огромните институционални вложители в Централна и Западна Европа, които са фокусирани върху решаването на вътрешните си проблеми и мъчно взимат решения за нови придобивания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР